Манчестър Сити и Борнемут играят при резултат 4:0 в мач от

...
Манчестър Сити и Борнемут играят при резултат 4:0 в мач от
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Манчестър Сити – Борнемут 4:0, шоу на Доку

Манчестър Сити и Борнемут играят при резултат 4:0 в мач от 11-ия кръг на Висшата лига. Доку откри с прелестен гол в 30-ата минута, а три по-късно Бернанрдо Силва удвои. Срещата на стадион „ Етихад ” започва в 17:00 часа и може да я гледате в директно предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg ще проследим развиването на резултата онлайн.

Очаквано мачът на „ Етихад ” стартира с домашен напън, като футболистите на Пеп Гуардиола се настаниха трайно в половината на своя съперник. В първия четвърт мач от срещата „ жителите ” насочиха няколко удара към вратата на Андреи Раду, който обаче не бе усложнен изключително. Родри, Алварес  и Бернанрдо Силва обстрелваха вратата на Борнемут, само че и тримата нямаха шанс пред гола.

В 18-ата минута Крис Мефам игра много рисково в личното си наказателното поле, задържайки за ръката Матео Ковачич. Играчът на домакините падна на земята, само че основният рефер реши, че няма задоволително учредения, с цел да отсъди дузпа.

В 22-ата минута Хулиан Алварес центрира доста добре в пеналта, където Халанд се извиси над всички и стреля с глава, само че топката рикошира в главата на Кели,а  по-късно и в десния непряк стлб и излезе в следващ ъглов удар в интерес на домакините.

Нищо обаче не съумя да избави вратаря на гостите в 30-ата минута, когато Сити поведе в резултата. Доку и Родри „ матираха ” защитата на Борнемут с прелестно двойно подаване, което изведе Доку, а той с доста техничен удар в далечния ъгъл на вратата не остави шансове на Раду. 

Само три минути след откриването на резултата от Доку, преднината на Сити бе удвоена. Този път самият Доку създаде гола за Бернардо Силва, който направи 2:0. Доку проби добре отдясно, направи няколко финта против защитник на гостите и пусна топката към Силва, който самичък фронтално против вратата нямаше проблеми да се разпише и да удвои резултата.

Минута след минута обстановката за Борнемут ставаше все по-тежка. Гостите мъчно намираха отговор на безспирните офанзиви на „ жителите ” и няколко минути преди почивката още веднъж позволиха фрапантна неточност, който им костваше трети гол в мрежата.  Доку получи на дъгата на наказателното поле и стреля мощно, търсейки своето второ попадение в срещата. Топката обаче рикошира в гърба на Аканджи в заблуди стража на Борнемут, който нямаше какво да направи за 3:0 в интерес на домакините.

Втората част стартира мощно за " черешките ", които осъществиха попадение посредством Доминик Соланке след диагонален шут. Голът беше преразгледан за засада и такава бе марикрана по отношение на британския нападател.

В 61-ата минута пък Борнемут можеха да осъществят гол при визитата си, когато Доминик Соланке получи в наказателното поле на първенеца на Англия. Нападателят стреля с левия крайник, но кълбото се отби в напречната греда на вратата, защитавана от Едерсон,

Влезлият като запаса - Фил Фодън, блесна в 64-ата минута, а трета асистенция в дуела направи Жереми Доку. Белгиецът пое топката вляво и се надигра чудесно с Аарънс, след което подаде към Фодън. Той отстрани Кели и с акуратен удар повиши резултата до 4:0.

LIVE  МАНЧЕСТЪР СИТИ – БОРНЕМУТ 4:0

1:0 Доку 30', 2:0 Бернардо Силва 33', 3:0 Доку 38', Фодън 64'

11-ти кръг, Висша лига

Стадион: „ Етихад ”, Манчестър

Рефер: Крейг Поусън

Манчестър Сити : 31 Едерсон, 2 Уокър, 5 Стоунс, 25 Аканджи, 6 Аке, 16 Родри, 8 Ковачич, 20 Бернанрдо Силва, 11 Доку, 19 Алварес, 9 Халанд

Мениджър: Пеп Гуардиола

Борнемут : 20 Раду, 3 Керкез, 5 Кели, 27 Забарни, 6 Мефам, 37 Аарънс, 16 Таверние, 29 Билинг, 14 Скот, 10 Кристи, 9 Соланке

Мениджър: Андони Ираола
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР